• Υδραυλικοί ανελκυστήρες με ή χωρίς μηχανοστάσιο

    Ο Υδραυλικός ανελκυστήρας, αποτελεί την  ιδανική λύση για το δικό σας κτίριο!

    Γενικά η εγκατάσταση υδραυλικού ανελκυστήρα προσφέρει μια πολύ καλή ποιότητα κίνησης και αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή.

    Χρησιμοποιείται ευρέως χάρη στο χαμηλότερο κόστος κατασκευής και εγκατάστασης σε οικοδομές με μικρό αριθμό στάσεων με χρήση κυρίως κατοικίας και χαμηλά επίπεδα κίνησης.

    Η κίνηση και το σταμάτημα γίνονται ομαλά προσφέροντας άνεση στους χρήστες. Διαθέτουν πίνακες αυτοματισμού με λειτουργία αυτόματου απεγκλωβισμού σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

    Ανελκυστήρες στους οποίους δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος μηχανοστασίου, έχουν την δυνατότητα ο κινητήριος μηχανισμός να βρίσκεται εντός του φρεατίου ή σε ειδικά διαμορφωμένο ερμάριο τύπου BOX.

    Για ακόμη πιο καλή συμπεριφορά του υδραυλικού ανελκυστήρα και για να μην επηρεάζεται από διαφορά θερμοκρασίας η εταιρεία μας χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό group βαλβίδων .

  • Μηχανοκίνητοι ανελκυστήρες με μηχανοστάσιο

    Οι «συμβατικοί» ανελκυστήρες με μηχανή και αντίβαρο που κατασκευάζονται από την εμφάνιση του ανελκυστήρα μέχρι την εμφάνιση του υδραυλικού ανελκυστήρα. Στους συμβατικούς ανελκυστήρες ο κινητήριος μηχανισμός του βρίσκεται τοποθετημένος σε ξεχωριστό χώρο (μηχανοστάσιο) στο δώμα της οικοδομής συνήθως.

    Οι μηχανικοί κινητήρες των συμβατικών ανελκυστήρων που υπάρχουν είναι με μία ή δύο ταχύτητες.

    Η τεχνολογίας inverter (VVVF) και έχουν έτσι χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και ομαλό ξεκίνημα και σταμάτημα στους ορόφους.

    Η κίνηση των μηχανικών ανελκυστήρων  πραγματοποιείται μέσω των συρματόσχοινων και της τροχαλίας τριβής στον κινητήριο μηχανισμό του ανελκυστήρα.

    Χρησιμοποιούνται συνήθως σε κτίρια με μεγάλη κίνηση και σε πολυώροφες οικοδομές.

  • Ανελκυστήρες Χωρίς Μηχανοστάσιο MRL

    Ιδανικός για κτήρια με υψηλές απαιτήσεις μεταφοράς, μεγάλων διαδρομών και αισθητικής.

    Χρησιμοποιούν βελτιωμένο κινητήρα για την μετάδοση της κίνησης.

    Είναι ο πιο σύγχρονος τύπος ανελκυστήρα τοποθετείτε για εξοικονόμηση χώρου στο κτήριο. Ο κινητήριος μηχανισμός τους  βρίσκεται πάνω εντός φρεατίου, ενώ ο πίνακας χειρισμού ελέγχου είναι ενσωματωμένος σε κάποιο χώρο παραπλεύρως.

    Προσφέρουν μοναδική αίσθηση μετακίνησης με τη χρήση inverter που χαρίζει εξαιρετικά πλεονεκτήματα,  ομαλό ξεκίνημα,  σταμάτημα και απόλυτη ακρίβεια στη στάθμη της στάσης, αθόρυβη λειτουργία, υψηλή ταχύτητα πολλαπλές διαδρομές ανά ώρα χωρίς προβλήματα υπερθέρμανσης.

    Με κυριότερο γνώμονα την οικονομία, στην κατανάλωση ρεύματος ειναι περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον  λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας.

    Για την περίπτωση ολικής διακοπής ρεύματος υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης συστήματος απεγκλωβισμού από τον ανελκυστήρα.

Συστήματα ιμάντων MRL

Συστήματα ανελκυστήρα με μηχανή gearless και τεχνολογία ιμάντων

Η μηχανή χωρίς μειωτήρα και με κινητήρα με μόνιμους μαγνήτες είναι 70% μικρότερη από τις συμβατικές μηχανές, ελέγχεται από inverter και παρέχει αθόρυβη και άνετη μετακίνηση με εξαιρετική ακρίβεια στάσης, εξοικονόμηση ενέργειας και μειωμένα κόστη συντήρησης.

Οι επικαλυμμένοι με πολυουρεθάνη επίπεδοι ατσάλινοι ιμάντες είναι μέχρι και 20% ελαφρύτεροι και διαρκούν έως και 3 φορές περισσότερο από τα συμβατικά συρματόσχοινα.

Το σύστημα ελέγχου ιμάντα επιβλέπει συνεχώς την κατάσταση των συρματόσχοινων 24/7.

Διαφορές με παραδοσιακά συστήματα:

• Αντικατάσταση των παραδοσιακών ατσάλινων συρματόσχοινων με επίπεδους, καλυμμένους με πολυουρεθάνη ιμάντες που οδηγούν σε πιο ήσυχη και χωρίς κραδασμούς λειτουργία.
• Η gearless μηχανή ελέγχεται από έναν inverter και προσφέρει μια άνετη μετακίνηση με εξαιρετική ακρίβεια στάσης.
• Η μηχανή χαμηλής αδράνειας, χωρίς μειωτήρα, με κινητήρα με μόνιμους μαγνήτες σημαίνει εξοικονόμηση ενέργειας και μειωμένα κόστη συντήρησης.
• Οι ιμάντες και η gearless μηχανή δεν χρειάζονται προσθήκη λιπαντικών και συνεπώς προστατεύει το περιβάλλον.
• Η αλληλεπίδραση του επίπεδου, επικαλλυμένου ιμάντα με την απαλή επιφάνεια των αυλακωτών τροχαλιών οδηγεί σε μειωμένη φθορά των ιμάντων.
• Ο εύκαμπτος ιμάντας σημαίνει πιο μικρή μηχανή η οποία εξαλείφει την ανάγκη για μηχανοστάσιο.
• Το σύστημα ελέγχου ιμάντα επιβλέπει συνεχώς την κατάσταση των συρματόσχοινων 24/7.
• Με την μηχανή στους οδηγούς,τα φορτία μεταφέρονται κάτω στο φρεάτιο μειώνοντας τα κατασκευαστικά κόστη.
• Η κατασκευή και τα εξαρτήματα του συστήματος συμμορφώνονται με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και Πρότυπα Ανελκυστήρων.

Τα πλεονεκτήματα του νέου συστήματος είναι:

• Ομαλή και ήσυχη λειτουργία
• Μειωμένη κατανάλωση ρεύματος
• Βέλτιστη αξιοποίηση του φρεατίου
• Γρήγορη εγκατάσταση
• Χαμηλή συντήρηση
• Φιλικό προς το περιβάλλον
• Συμμόρφωση με τους κανόνες ασφαλείας (EN 81-1A3, EN 82-28, και EN 81-58)

Εφαρμογές:

Η νέα γενιά μηχανών χωρίς μειωτήρα και η τεχνολογία ιμάντα προσφέρουν μια ιδανική λύση για κατοικίες, εμπορικά και δημόσια κτήρια επιτρέποντας την βέλτιστη χρήση του χώρου και της κατανάλωσης ενέργειας

Το νέο σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε παλιούς όσο και σε νέους ανελκυστήρες, με ή χωρίς μηχανοστάσιο (MRL), ενώ μπορεί να λειτουργήσει και με μονοφασική παροχή ρεύματος 220 V.

Επιπλέον σε κτίρια με μεγάλη κυκλοφορία όπου απαιτούνται μεγάλη ταχύτητα θαλάμου και πολλές κινήσεις, το νέο σύστημα μπορεί να αντικαταστήσει το έμβολο και την αντλία ενός παλιού υδραυλικού ανελκυστήρα διατηρώντας ανέπαφα τα υπόλοιπα μέρη του (θάλαμος. πόρτες. οδηγούς).

MRL προβολικό

MRL κεντρικό

MRL πακέτο ανακαίνισης